Balıkesir ve Güney Marmara yazın tabiri caizse kavruldu. El Nino etkisiyle şiddetli hissedilen sıcaklıklar hayatı durma noktasına getirmişti. Balıkesir’de yaz ne kadar sıcak geçtiyse kış da bir o kadar sert geçecek.

Meteoroloji verilerine göre, Ekim ayının son haftasına doğru Balıkesir’de sürpriz bir kar yağışı bekleniyor. Kuzey’den gelecek soğuk hava kütlesi Balıkesir ve Güney Marmara’yı  etkisi altına alarak kar yağışına sebep olacak. Beklenen kar yağışı tarihi ise 27-29 Ekim olarak dile getiriliyor.

Balıkesir’de hafta sonu hissedilen yazdan kalma günler ailenizle birlikte kemiklerinizin ısındığı son hafta sonu olabilir. Meteoroloji uzmanları Ankara, Eskişehir, Kütahya ve Balıkesir’in özellikle yüksek kesimlerinde yılın ilk karının yağabileceğini duyurdu.

El Nino Etkisine Bol Yağışkar-yagisi-2.jpg

El Nino sıcaklarının etkili olduğu dönemde ülkemizin bol yağış aldığını dile getiren İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, ‘“Bazı El Nino yıllarında bol yağışlı fakat ılık olmuş. Bazı El Nino yıllarında ise yine bol yağışlı fakat soğuk olduğunu görüyoruz” dedi.

“Bu sene özellikle sonbahar ve kış mevsimi bol yağışlı ve soğuk olacak gibi görünüyor.kar-yagisi-1.jpg

Özellikle kasım ayından itibaren. Şimdi önümüzde ekim ayının ortasına kadar kısa bir kurak dönem var. Ekimin ortasından sonra yeniden yağışlı bir sistemin ülkemize sokulacağını düşünmekteyim.” ifadelerine yer verdi.