Kurucu ortakları arasında Elon Musk’ın da olduğu OpenAI şirketi, kendisine sorulan soruları yanıtlayan bir yapay zekâ modeli olan ChatGPT ile ünlenmişti. Şirket şimdi de metin komutlarıyla video üretebilen yeni yapay zekâ modeli Sora ile karşımızda.

Yeni İş Kapıları Açılabilir!

Yapay Zeka

Sora, metin komutlarını anlayarak 60 saniye uzunlukta, bir hayli gerçekçi ve yaratıcı video görüntüleri üretebiliyor. Sora’nın ürettiği video görüntülerinde sayısız karakter yer alabiliyor ve gölgelendirme ya da yansımalar yapılabiliyor. Ayrıca ürettiği görüntülerde istenen sahne veya konu ile ilgili doğru ayrıntılar kullanıyor. OpenAI şirketi açıklamasında, Sora’nın dil kavrayışının çok derin olduğunu, böylece canlı duyguları ifade edebilen ilgi çekici karakterler üretebileceğini belirtiyor. Sora, metin komutları ile video üretmenin yanı sıra mevcut bir görüntüyü alarak geliştirebiliyor. Bu sayede çok ayrıntılı videolar ortaya çıkıyor veya eksik kareleri doldurarak yeni bir video oluşturabiliyor. Şirket açıklamasında ayrıca Sora’nın gerçek dünyayı daha iyi anlayabilen ve onu taklit edebilecek modeller için bir temel işlevi göreceğini de vurguladı.

Bu uygulama ile beraber artık kısa filmler yapmak, oyun sahneleri oluşturmak ve videolar hazırlamak çok daha kolay olacak. Maliyeti düşük videolarla Youtube gibi sosyal medyada videolar paylaşılabilecek, belki de bu sayede paralar kazanılabilecek. Şu anda kullanıma kapalı olsa da sitesinde nasıl çalıştığına dair bilgiler ve demo sürümleri yer alıyor. Yakın zamanda herkesin kullanımına açık olacak bu program şu anda güvenlik gerekçesiyle sadece demosu yayınlandı. Güvenlik işlemleri tamamlandıktan sonra kullanımına açılacak olan bu program yeni bir çağı başlatacak gibi duruyor.