İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 2025 yılında polislere yaka kamerası takılacağını duyurdu. Kameralara ayrıca yüz tanıma sistemi de getirilecek. Tüm ayrıntılar haberimizde…

YÜZ TANIMA TEKNOLOJİSİ İLE BERABER KAMERALAR TÜM POLİSLER TAKILACAK

Polise Kamera Takilacak

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya katıldığı Ahmet Hakan’ın CNN Türk programında şaşırtıcı açıklamalarda bulundu. Polislerle ilgili yeni projesini anlatan Ali Yerlikaya “polislere yüz tanıma sistemli kameralar takılacak ve her şey kaydedilecek” dedi. Bunun amacının polisin vatandaşa daha iyi hizmet verebilmeleri için olduğunu söyleyen Bakan Yerlikaya “Türkiye genelinde bu proje kullanıma sunulacak” dedi. Ayrıca vatandaşları yine yakından ilgilendiren konu olan KGYS kameraları da İstanbul’da arttıralacağından bahsetti.

ALİ YERLİKAYA’NIN AÇIKLAMALARI

2025'te tüm polislere yaka kamerası takılacak. Polisle vatandaşın arasındaki konuşmaların tamamında benim polisimin, benim jandarmamın tutum ve davranışları kayıt edilecek. Aynı şey vatandaş için de geçerli. 'Sen benim kim olduğumu biliyor musun' sözü kaydedilecek. Herkes bilecek ki Türk polisi kayıtlıdır.

ASELSAN yapacak bunu. Daha yeni görüşme yaptım. ASELSAN bu kameralara yüz tanıma sistemi getirdi. Evraklarına bakarken, merkezden kamerayı izleyenler hemen aranan kişiyse müdahale edecek. Teknolojiden faydalanacağız. Görüntüler merkezden izlenerek anında müdahale edilecek. Yaka kamerasıyla birlikte, polise karşı yapılan şikayet, iddia ve performanslar hızla değerlendirilebilecek. Polis memurlarının yaka kameralarından gelen görüntüler, komuta merkezinden anbean takip edilebilecek.

Sistemin amacı, daha şeffaf bir şekilde halkla ilişkiler sağlamak ve meydana gelen konulara merkezden anında müdahale etmek.