Tuşlu telefonlar çok uzun süre önce hayatımızdan tamamen çıkmıştı. Bir daha geri dönmezler sanmıştık ama öyle olmadı. Tuşlu telefon dönemi geri geldi. Tuşlu telefonlara gösterilen talep fiyatları da şişirdi. Tuşlu telefonlar 2 bin 500 TL’ye kadar alıcı bulunca herkes köşe bucak eski telefonlarını arar oldu.

Dayanıklılık, uzun ömürlü batarya ve kullanım kolaylığı

Tuşlu telefonlarla ilgili talebin tekrar yükselmesinin sebepleri arasında eski telefonların popüler telefon modellerine oranla çok daha dayanıklı olması yer alıyor. Bununla birlikte sahibine kullanım kolaylığı ve uzun batarya ömrü sunan tuşlu telefonlar birçok kişinin tekrar tercihi olmaya başladı.

Sosyal medya yok

Tuşlu telefonların fiziksel özelliklerinden belki de daha önemlisi sosyal medyanın olmaması. Gününün büyük bölümünü akıllı telefon ekranlarına bakarak harcayan birçok kişi bunun önüne geçmenin yolunu herhangi bir sosyal medya hesabına erişemeyeceği tuşlu telefonları kullanmakta buluyor. Haksız da sayılmazlar…

Hurdası bile altın değerinde

Evinizde kıyıda köşede kalan, yüzüne bile bakılmayan tuşlu telefonlarınızı hurdacı veya yedek parçacıya satarak değerlendirmeniz mümkün çünkü bu telefonların yedek parçaları da hurdaları da oldukça değerli. En iyisi mi siz siz olun evinizdeki eski eşyaların olduğu çekmeceleri mutlaka bir yoklayın.