Zamanın modası bir dönemin eleştiri okları şimdinin ise vintage, retro ürünleri haline dönüşen dantellere ilgi giderek artıyor. Annelerin bir dönem ısrarla televizyonların üstüne koymak istediği çocuklarından ise tepki gördüğü dantellere şimdi o çocukların büyümesi ile birlikte antika muamelesi yapılmaya başlandı.

El İşi Antika Dantel Fiyatları Ne Kadar?

El işi dantel fiyatları, el işçiliğine, dönemine, korunma durumuna ve boyutuna göre değişiklik gösteriyor.

Özenle örülmüş fiskos dantelleri 1.100 TL’den başlayan fiyatlar ile alıcı bulunurken, masa örtüsü ya da yatak örtüsü gibi antika danteller meraklıları tarafından 100 bin TL ila 500 bin TL arasında değişen fiyatlar ile alıcı buluyor.

Bir zamanlar belirli günlerde toptancılar tarafından evde el-işi yapan kadınların ürünlerini toplayarak toptan satış yapılan ürünlerin böylece değerlenmesi zamanında evdeki boş  vaktini dantel örmeye ayıranları ve dantel işlerini küçümseyenleri hayretler içerisinde bırakıyor.

Uzmanlara göre el işi danteller zaman içerisinde daha da değerlenecek. Bunun en büyük sebebinin ise dantel işçiliği gibi dikkat ve detay gerektiren işlerin günümüzde fabrikasyon olarak üretilmesi olarak gösteriliyor. Bu da el-işinin değerinin katlayarak zaman içerisinde hakettiği değerini bulmasını sağlıyor.