Enflasyon, gelir dağılımındaki adaletsizlik azalan kredi muslukları derken vatandaş kendilerine farklı yollar üzerinden finansman yaratma peşinde düştü. Bir zamanlar bankalar 3 ay ertelemeli neredeyse faizsiz kredi verirken şimdilerde ise gelir düzeyi yüksek vatandaşlara dahi yüksek faizle kredi verilemiyor. Hal böyle olunca farklı formüller giderek yaygınlaşıyor. Akbank kullanıcılarının Juzdan uygulaması üzerinden kredi kartlarındaki parayı faizsiz bir şekilde nakite dönüştürdüğü bilgisi kısa sürede yayıldı.

Akbank Faizsiz 500 bin TL Faizsiz Kredi Nasıl Alınıyor?

Akbank, Juzdan uygulaması üzerinden kullanıcılarına HepsiBurada üzerinden faizsiz alışveriş imkanı sunuyor. Müşteriler kredi kartı limitlerince HepsiBurada uygulaması üzerine kredi kartı ile HepsiPay satın alınıyor. Eğer alışveriş yapılmaz ise vatandaşlar hesaplarına HepsiPayları TL olarak çekebiliyor ve Kredi Kartı borcunu 6 ay faizsiz bir şekilde Juzdan üzerinden taksitlendirmiş oluyor.

Akbank’ın bu durum karşısında yeni önlemler alıp almayacağı merak konusu olurken, vatandaşın düşmüş olduğu finansal darboğaz bir kez daha gözler önüne serilmiş durumda.