İkinci dönemin son sınavları tamamlandıktan sonra hafta sonu ile birlikte birleşen 9 günlük ara tatil kararıyla ilgili yeni bir açıklama yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ikinci ara tatil ne zaman başlayacak? sorusuna yanıt verdi.

Nisan ayında uygulanacak 9 günlük ara tatil 2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimine göre nasıl uygulanacak? İkinci ara tatili Ramazan Bayramı ile birleşecek mi?

Bu Yıl Ramazan İlk Kez Ara Tatile Denk Gelecek!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada 9 günlük ikinci ara tatilin 8 ve 12 Nisan tarihleri arasında gerçekleşeceği netleşti. Bu yıl ilk kez ara tatilinin gerçekleşeceği hafta Ramazan Bayramı'nın kutlanacağı haftaya denk gelecek.

Böyle bir durum ara tatilin iptaline sebep olabilir mi? sorusunu gündeme getirirken Bakan Yusuf Tekin ikinci ara tatilin bayram haftasına denk gelmesi nedeniyle iptal olması gibi bir durum söz konusu olmadığını ifade etti.

Ara Tatil Kalkmadan 9 Güne Revize Edilecek!

2024 yılı Ramazan bayramı dini günler takvimine göre 21 Nisan Cuma günü ifa edilecek. Ramazan bayramına son günü 23 Nisan Pazar günü olacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 9 günlük tatil takvimine göre ara tatiller kaldırılmadan bayram tatili ile beraber birleşerek 9 güne revize edilebilecek.