80’lerin sonu 90’ların başı özellikle yeni ev kuran her çiftin çeyizinde bulunan sarı fincan takımları artık antika olarak değerlendiriliyor. Bu nadide cam porselenleri, koleksiyonerler, vintage tutkunları ve Retro ambiyans taşıyan kafeler tercih ediyor. Sarı fincanların artan popülerliği ile birlikte İngiliz mavi-beyaz fincan olarak bilinen porselen takımları giderek değer kazanmaya başladı. Vitrinde dururken değeri bilinmeyen ürünler, antikacılar ve ikinci el alım satım sitelerinde kapış kapış satılmaya başladı.

İngiliz Mavi-Beyaz Fincan Takımları Ne Kadardan Satılıyor?

İngiliz çay ve kahve takımı fincanlar, normal Türk Kahvesi fincan setlerinin 1200 TL’den başlayan fiyatlarla satıldığı piyasada mavi-beyaz fincanların tanesi 500 TL’den satılıyor. Yaşlandıkça değeri artan bu fincanların 6’lı takımları ise 3.000 TL’den başlayan fiyatlarla alıcı buluyor.

İngiliz hanedanlık fincanlarının birçok markaya ait üretimi bulunurken, bavaria damgalı ürünler 7.000 TL’ye varan fiyatlarla müşteri bulabiliyor. İngilizce mavi-beyaz fincanlar porser, bavaria markalarından tercih edilirken son dönemde Karaca’nın da benzer bir Retro serisi çıkarttığı biliniyor.