Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanması beklenen yeni müfredat kararı öncesinde 4 gün okul 3 gün tatil konusuyla ilgili kritik bir gelişme yaşandı. Okullarda eğitim ve tatil süreleri değişiyor mu? İşte detaylar…

Milyonlarca öğretmen ve öğrencinin gözü kulağı bu haberde. İkinci ara tatil ve Ramazan Bayramı birleşecek mi? Kamuoyunda tartışmalara açık olan bu konu Bakanlık tarafından paylaşılan takvime göre 9 günlük tatili garantiledi.

İkinci Ara Tatil İptal mi?

8 ve 12 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek ikinci ara tatilin Ramazan Bayramı’na denk gelmesi ile beraber iptal edilmesi de ihtimal olan başlıklardan biriydi. Ancak konuyla ilgili Bakan Tekin ara tatilin iptal edilmesi gibi bir durumu söz konusu olmadığını dile getirdi.

Seçim Döneminde Okulların Durumu Ne Olacak?

31 Mart yerel seçimlerin gerçekleştirileceği tarihte okullarda oy verme işlemi için sandıklar kurulacak. Bu nedenle öğrencilerin 3 günlük tatil fırsatından faydalanması sağlanacak. 1 Nisan Pazartesi günü seçimlerin ertesi okullar eğitim öğretime kapanacak. 2 Nisan Salı günü ise hem öğretmenler hem de öğrenciler yeniden ders başı yapacak.