Türk vatandaşlığı almış Irak uyruklu 17 yaşındaki saldırgan önceki gün okul müdürünü silahla vurarak katletmişti. Bu olaya tepkiler ülke genelinde çığ gibi büyürken yurdun dört bir yanında da eylemler ve tepkiler sürüyor. Eğitim sendikaları ise Cuma günü ülke genelinde iş bırakmaya hazırlanıyor.

Mustafakemalpaşa Atatürkçü Düşünce Derneği Açıklamalarda Bulundu!

Ataturkcu Dusunce Dernegi

Tepkilerini dile getirmek ve tüm eğitim camiasına başsağlığı dilemek amacıyla Mustafakemalpaşa’da Cumhurluk Meydanı’nda toplanıldı. Eğitim sendikaları ile beraber gerçekleşen eyleme Atatürkçü Düşünce Derneği’de katıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mehmet Çelebioğlu konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklama;

“İstanbul`un Eyüp ilçesinde bulunan özel bir okulda müdür olarak görev yapan emekli öğretmen İbrahim Oktugan`ın bir öğrencisi tarafından öldürülmesi hepimizi derinden üzmüştür.

Toplum olarak hayatımızın her aşamasında evde,sokakta,iş yerlerinde her gün karşı karşıya kaldığımız şiddet olgusu,okullarımıza da sarmalamış, eğitim emekçilerinide şiddetin hedefi haline getirmiştir. Son olarak bugün İstanbul`da yaşandığı gibi ölümle sonuçlanan ağır sonuçların ortaya çıkmasına neden olmuştur. Türkiye`nin her yerinde eğitim kurumlarında birbirine benzer şekillerde eğitim emekçilerini hedef alan şiddet olaylarını yaşanması, şiddetin arkasındaki nedenlerinin ortaya çıkarılmasını, eğitim kurumlarında eğitim emekçilerinin can güvenliğinin sağlanmasını gerektirmektedir.

İbrahim Oktugan öğretmenimizin ailesi başta olmak üzere ve tüm eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz.”