Son yıllarda eğitim camiası içinde en çok tartışılan konuların başında gelen fenomen öğretmenler, velilerin izinleri olmadan sınıfta birçok anı kaydedip sosyal medya hesapların yayınlıyor. Kaldı ki veli izninin bile yeterli olup olmadığı tartışılırken fenomen öğretmen sorununa çözüm önerisi olarak psikolojik danışmanlar sunuldu.

Türk PDR Derneği Sorumlusu Furkan Deniz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla akademisyen Yusuf Kızıltaş’ı da referans göstererek fenomen öğretmen sorununu psikolojik danışmanların çözebileceğini söyledi.

Türk PDR Derneği Sorumlusu Furkan Deniz’in paylaşımı:

Kıymetli Hocam Yusuf Kızıltaş'ın Çalışmaları Göstermektedir ki

Günümüzde Okullardaki En Büyük Tehlikelerden Biri Fenomen Öğretmenlik Sorunudur!

Okula Atandığı İlk Andan İtibaren Çocukların Fotoğraflarını Velilerden İzinsiz Sosyal Medya Hesaplarından Servis Eden Öğretmenlerimiz İstemeden veya Bilinçsiz Bir Şekilde Çocuk Ruh Sağlığına, Çocuk Mahremiyetine Kalıcı Zararlar Vermektedir. Bu Noktada Çocuk Hakları Evrensel Beyannamesine ve MEB Yönetmeliğine Göre Çocukların Okullarda Fenomen Öğretmenliğe veya Fenomen Öğretmenlik Davranışlarına Karşı Korunabilmesi İçin Her Okulda Psikolojik Danışman Yer Almalıdır!

Çocuklarımızı ve Gençlerimizi Koruyalım

Her Okula Psikolojik Danışman Görevlendirelim