Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya devam ediyor. TBMM onayıyla 15 Ekim tarihinden itibaren iller sırasına göre o ailelerin hesaplarına 5.098 TL devlet desteği yatırılacak. İsteyen kişiler IBAN numaralarına ödemeyi alacak, IBAN  numaraları olmayanlar ise PTT aracılığı ile ödemelerini alacak.

Her Ayın 15’inde Hesaplara Yatacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen ödemeler, pandemiden bu yana vatandaşlara verilmekte. Bu ödemeden faydalanabilmek için hane içerisinde kişi başına düşen gelir ortalamasının  asgari ücretin üçte birinden daha az olması gerekiyor.

Bu koşulları sağlayan vatandaşlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile IBAN numaralarına 5.098 TL’ye kadar ödeme yapılacak.

Ödemeler her ayın 15’inde başlayarak ayın sonuna kadar devam ediyor. Her ile farklı bir tarihte ödeme gerçekleştiriliyor.

Siz de aile destek ödemesi almak istiyorsanız, e-devlet üzerinden başvuru yapabilir ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek, yardım talebinde bulunabilirsiniz.