Devlet kadın vatandaşlarına yönelik nakit yardım kampanyalarına devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, PTT aracılığı ile aylık 1.000 TL olmak üzere iki ayda bir 2.000 TL tutarında yardım ödemesi gerçekleştirilecek. Bakanlık ödemeyi PTT şubeleri üzerinden yapacak. IBAN numarası olan vatandaşların hesabına yatacak olmayan vatandaşlar ise PTT üzerinden ödemelerini alacak.

Kadınlara 2.000 TL Ödeme Yapılacak

Maddi durumu iyi olmayan kadınlara çeşitli destek paketleri ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile aylık 1.000 TL olmak üzere iki ayda bir 2.000 TL destek ödemesi yapılacak. Peki, hangi kadınlar hükümetin bu destek ödemesin yararlanabilecek?

2.000 TL Yardım Kimlere Verilecek?

2.000 TL yardım ödemesi için, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu, yaşlı olmak, eşi vefat etmiş olmak ya da çalışmyor olmak gibi şartlar aranacak. Bir diğer önemli koşul ise hane gelirinin asgari ücretin üçte birinden az olması ve muhtaçlık koşullarının sağlanması. Daha fazla bilgi almak için bulunduğunuz ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek bilgi alabilirsiniz.

Ödemeler PTT’den Yapılacak

Edinilen bilgilere göre Aile Bakanlığı her zaman olduğu gibi yine ödemeleri Pazartesi’den itibaren PTT aracılığı ile yapacak. Ödeme alabilmek için öncelikle başvurularınızı eksiksiz bir şekilde yapabilirsiniz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfına kayıt yaparak çeşitli desteklerden yararlanabilirsiniz.