Yayınlandığı günden bugüne gündeme oturan belgesel tarikatın, birçok hayatı nasıl kararttığını, genç kızları nasıl kandırdıkları ve onları nasıl istismar ettiklerini tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi.

Soylu’dan saklanan operasyon

Belgeselin en dikkat çeken noktalarından biri de Adnan Oktar tarikatına yapılacak operasyonun dönemin İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’dan saklı olarak yapılmış olmasıydı. Süleyman Soylu ile Adnan Oktar Tarikatı arasındaki ilişki merak edilirken bu kez de gündeme farklı bir eski iç işleri bakanı geldi.

Fatih Altaylı, bugünkü yayınında 90’lı yıllarda bu tarikatla en çok uğraşan kişilerden biri olduğunu söylerken mağdur bir ailenin kızlarının tarikat tarafından kaçırılması sebebiyle yanlarına geldiğini, kendisinin de polisi devreye soktuğunu aktardı. Altaylı’nın bildirmesi üzerine polisin o gece söz konusu eve operasyon düzenlediği ve evden Eski Refah Partili bir iç işleri bakanının çıktığını açıkladı.

Altaylı yayınında isim vermezken söz konusu bakan merak konusu oldu. Sosyal medyada üzerine konuşulan isim ise eski Refah Partili İç İşleri Bakanı Oğuzhan Asiltürk.