İngiltere ‘de öğretmenlik yapmak isteyen bazı öğretmenler bu fırsatlardan yararlanabilir. Bazı branşlar için açılan bu program gündem oldu. Masrafları da karşılayan İngiltere öğretmenler için umut ışığı oldu.

Öğretmenler İçin 10.000 Sterlin!

Günümüz kuruyla 1 Sterlin = 33.86 TL yapıyor. Yaklaşık olarak öğretmenler için İngiltere 330 Bin TL burs imkanı sağlıyor. İngiltere’de öğretmenlik yapmak isteyen dil ve fizik öğretmenlerine 10.000 Sterlin burs verecek. Verilen bu ücretler yanında barınma ve uçak masraflarını da karşılayacak.

Burs Şartları Nelerdir?

İngilizce seviyesinin GCSE seviyesinde C ve üstünde olması ve Türkiye’de Eğitim Fakültelerinden mezun olması gerekiyor. Mezuniyet belgesinin yanı sıra diploma notunun da en az 2.2 ya da 2.1 olması gerekiyor. Ayrıca sabıka kaydının da temiz olması şartlar arasında.

İngiltere’de acemi öğretmen maaşları 20.000 Sterlin- 30.000 Sterlin arasında değişiyor. Öğretmenlere 10.000 Sterlin bursunu da fizik öğretmenleri için veriyor.

11 Ekim’de Ülkeler Açıklanacak!

Diğer branş öğretmenlere burs vermiyor fakat başvuru kabul ediyor. Vize desteği sağlayan okulların yayınladığı iş ilanlarından başvuru yapılabiliyor.11 Ekim de İngiltere öğretmen alabileceği ülkeler listesini yayınlayacak.