Resmi Gazete kararları çalışma günü devlet aracılığıyla duyuruluyor. Vatandaşlar ve yayın organları tarafından yakından takip edilen Resmi Gazete kararlarında yeni bir zam haberi gündeme bomba gibi düştü. Yüzde 90 zam yapılan ücretler belli oldu. Hangi meslek grubuna yüzde 90 zam yapıldı?

Resmi Gazete’de Yüzde 90 Zam Onaylandı

Avukatlık Asgari Ücret tarifesi sessiz sedasız Resmi Gazete’de yayınlanarak zamlandı. 21 Eylül tarihinden itibaren Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi yüzde 90,40 oranında zamlanmış oldu. Avukatlara ödenecek en az ücret 15 bin 800 TL, dava ücretleri ise 8 bin ila 67 bin 700 TL arasında olacak.

Yapılan yüzde 90.40 zam ile birlikte avukat danışma ücretleri de güncelledi. 1 Saat danışma ücreti 2.300 TL diğer her saat için 1.300 TL ödeme yapılacak. Avukatlar ise danışma ücretini uygulayamamaktan şikayetçi.

Eğer avukat danışılmak üzere bir yere çağrılırsa 1 saatlik danışma ücreti 4 bin 800 TL olacak.

Yüzde 90,40 Oranında Artış Sağlandı

Resmi Gazete’de yayımlanan zam kararı sonrası Türkiye Barolar Birliği açıklama yaptı. Resmi tarife ile ilgili web siteden yapılan duyuru şu şekilde;

"Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Türkiye Barolar Birliği 2023-2024 yılı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'nde, maktu ücretlere ilişkin önceki Tarife'nin yayımı sonrası oluşan mali tablo dikkate alınarak, ortalama yüzde 90,40 oranında artış yapılmıştır" denildi.

Ayrıca Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, sosyal medya hesabından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a teşekkür ederek baro başkanlarına tarife hazırlığındaki ilgilerine ve katkılarına ayrıyeten teşekkür etti.

Avukatlar yapılan artıştan memnun olduklarını dile getirirken danışma ücretlerinin uygulanamamasından şikayet ettiler.