1 Ekim Pazartesi günü meclis çalışmaya başlayacak. Seçim döneminde yapılan vaatlerden kanun değişikliği gerektiren maddelerin tek tek gündeme gelmesi bekleniyor. Bu maddelerden ilki öğrencilerin vergisiz telefon ve bilgisayar satışı.

İlkokul yönetmeliğinde değişiklik

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada ilköğretim yönetmeliğinde değişiklik çalışmalarını tamamladıklarını açıkladı. En geç önümüzdeki hafta yeni ilköğretim yönetmeliği Bakanlık tarafından açıklanacak. Yeni ilköğretim yönetmeliği özellikle okul yöneticileri ve ilköğretim okullarında görev yapan öğretmenler tarafından bekleniyor.

Öğretmen mülakatında yeni sistem

Öğretmen mülakatları geçtiğimiz haftaların en yoğun gündemiydi. Cumhurbaşkanı ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den gelen farklı açıklamalar öğretmenler arasında da şaşkınlık yaratmıştı. Katıldığı yayınlarda mülakatlarda torpilin kesinlikle olmayacağı bir sistem geliştireceklerini ve önerilere de açık olduğunu ifade eden Bakan Tekin, yeni mülakat sistemini önümüzdeki hafta açıklayacak.

Uzman öğretmenlik başöğretmenlik sisteminde değişiklik

Öğretmenlik kariyer basamaklarıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunmuştu. 10 yıllık öğretmenlerin test sınavıyla yeterliliğinin ölçülmesinin doğru bulmadığını ifade eden Tekin öğretmenlik kariyer basamaklarıyla ilgili yeni çalışmanın tamamlandığını açıkladı. Önümüzdeki hafta yeni sistem açıklanacak.

Telefon indirimi öğrenci ne zaman?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 Mayıs seçimlerinden önce açıkladığı üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus olmak şartıyla vergiden muaf tutulmuş telefon ve bilgisayar alma hakkı meclisin açılmasıyla birlikte gündemdeki ilk konulardan olacak. Vergi indiriminin kapsayacağı modeller henüz net olmasa da indirimin kapsamının üretimi Türkiye’de yapılan modelleri kapsayacağı konusunda genel kanı hakim.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de vergi muafiyetinin özellikle beklendiği Apple ürünlerini kapsamaması konusunda tercihinin bulunduğu biliniyor.