Velileri rahatlatacak açıklama geldi. Okul yardımı başladı ve her öğrenci için 1500 TL kırtasiye yardımı adı altında destek geliyor. Desteğin içeriğini açıklıyoruz.

Destekten Kimler Faydalanabilir?

Okula giden çocuklar için müjdeli haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan geldi. Kırtasiye ürünleri, kitaplar, temel giderler derken öğrencilerin birçok gideri oluyor ve durumu olmayan aileler özellikle kötü giden ekonomi sonrası zor durumda kaldı. Ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından aileleri rahatlatacak o açıklama geldi. Her bir çocuğu için 1500 TL yardım alacak veliler için başvuru şartları da netleşti.

Desteğe Kimler Başvurabilir?

Bu önemli destekten yararlanmak için ailelerin belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor. Yardım büyük olunca destekten faydalanmak isteyen insan sayısı da bir hayli fazla oldu. Başvuran ailelerin;

  • Net asgari ücretten üçte birinden daha az gelire sahip olmak,
  • Ailelerde yüksek gelirli kamu çalışanı bulunmaması,
  • Aylık gelir miktarının asgari ücretin üçte birinden daha az olması,
  • Şehit, gazi yakınlarının destekten öncelikle faydalanması, gibi şartlar bulunuyor.

Başvuruda bulunmak isteyenler aileler internet üzerinden, e-devlet sistemini kullanarak başvurularını kolayca tamamlayabilirler. Online başvuru imkanı olmayan aileler için ise sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları şubelerine giderek başvuru yapmak mümkündür.

Bakanlığın bu destek projesindeki amacı ise fırsat eşitliğini sağlamak.