Uzman çavuşlar Türk Silahlı Kuvvetleri’nin diğer birimlerindeki gibi hizmet yılı, görev yaptığı bölge, kıdeme vb. etmenlere bağlı olarak değişebilmektedir. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) açıkladığı Aralık ayı ve sın 6 aylık enflasyon ile birlikte, kara, hava deniz ve jandarmada görev yapan uzman çavuşların maaşları netleşti. En düşük uzman çavuşu maaşı ne kadar? Uzman çavuşlar 2024 yılında ne kadar maaş alacak? Jandarma uzman çavuşlar ne kadar maaş alıyor sorularının cevabı haberimizde…

En Düşük Uzman Çavuş Maaşı 2024uzman-cavus

TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranı toplu sözleşme tutarı ile birlikte memura ve memur emeklisine yüzde 49,24’lük bir zam gerçekleşti. Bu zam ile birlikte göreve yeni başlamış bir uzman çavuşun maaşı en düşük 33.150 TL oldu.

Ortalama bir uzman çavuşun maaşı ise 42 bin TL oldu. Meslekte birkaç yılını geçirmiş ve hizmet yılı elde etmiş bir uzman çavuşun alacağı minimum maaş 40 bin TL olacaktır.

En yüksek uzman çavuş maaşının ise Ocak 2024’de 70 bin TL’ye kadar yükselmesi bekleniyor.

Uzman çavuşların kademeleri 2 derecenin 6 kademesine kadar yükselebilmektedir. Maaşları da bu kademelere göre değişir.

Jandarma uzman çavuşlar, Jandarma Tazminat ödemesi almaktadır. Çeşitli faktörlere bağlı olarak en düşük Jandarma Uzman Çavuşunun alacağı maaşı 35 bin TL’dir.

Kara, Deniz ve Hava Uzman Çavuşları Ocak 2024 tarihinde en az 33 bin TL maaş alacaktır.