Hürriyetçi Eğitim-Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu sosyal medya hesabından öğretmenler için refah payı talep ettiği bir açıklama yaptı. Kuruoğlu öğretmenler için refah payı uygulamasının hayata geçirilmesini isterken, öğretmen maaşının 2013 yılında asgari ücretin 3,1 katı olduğuna dikkat çekti. Bugün bu oran 2,5 kata kadar düşerken Kuruoğlu, öğretmen maaşı 52 bin TL olmalıydı dedi.

Hürriyetçi Eğitim-Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu’nun açıklaması:

2013 yılında bir Öğretmen maaşı, asgari ücretin 3,1 katı, memur maaşı ise asgari ücretin 2,5 katıydı. Bugün artırılan asgari ücrete göre oranladığımızda bile, Ocak 2024 itibarıyla öğretmen maaşının 52 bin 706 TL, ortalama memur maaşının ise 42 bin 505 TL olması gerekir. Aksi takdirde 2013 yılındaki alım gücüne ulaşılması dahi mümkün olmayacaktır. Bu durumda, refah payı uygulamasının hayata geçmesinin, ne kadar önemli olduğu, bir kez daha ortaya çıkmaktadır.

Bu sebeple Hür-Sen olarak her fırsatta REFAH PAYININ önemini vurguluyoruz.

Memur, 2013'den bu yana, aradan geçen 10 yıl sonunda, bir arpa boyu yol almamış, hatta pastadan payı geriye gitmişse, sorgulanması gereken, temsil makamında olan, SARI sendikacılıktır. Bu gidiş ve bu sendikal anlayışla, ekonomik ve sosyal anlamda, daha iyi olmayacağımız açıktır.