Beşiri belediyesi otobüs ve minibüslerde radikal bir karar aldı ve öğrencilere 16 kilometrelik yolculuklar 1 TL olacak dedi.

Batman’ın Beşiri İlçesinde Devrim Gibi Karar

Belediye öğrencilere 16 kilometrelik yolu 1 TL olarak belirledi. Beşiri Belediyesi’nin otobüs ve minibüslerinden yıl içinde 350 bin yolcunun yararlandığını belirten Belediye Başkanı Sait Karabulut; “Çalışanlarımızın mahkemeden kazandıkları tazminatları olan 9.5 milyon TL’yi hesaplarına aktardık. Gerek personel gerekse de piyasaya borcu olmayan Belediyeyiz” dedi.

Batman’a en yakın ilçesi olan Beşiri’de Belediye’nin yıllardır sürdürdüğü ‘ucuz’ taşımacılıktan bu yıl 350 bin kişi yararlandı. İlçede Belediye’nin 5 minibüsü ve 3 otobüsünün yarım saatte bir Batman’a sefer düzenlediğini belirten Belediye Başkanı Sait Karabulut; “Günde ortalama bin kişi Belediyemizin araçlarından yararlanıyor. Öğrencilere 1 TL, sivil vatandaşların ise 5 liradan yararlandığı minibüs ve otobüslerimizde yaşlı, engelli, gazi ve şehit yakınları ücretsiz yararlanıyor. Yıl içinde yaklaşık 350 bin kişi araçlarımızla seyahat etme imkanı buldu” diye konuştu.

Ayrıca belediye sadece öğrencilere değil çalışanlarına da büyük fedakarlıklar yapıyor. Yaklaşık 9.5 milyon TL tazminat ödediğini söyleyen belediye başkanı gerek personele gerekse piyasaya borcu olmadığını açıkladı.