Resmi Gazete’de 2024 Gelir Vergisi Dilimleri ilan edildi. 2024 yılında bir memur 110.000 TL’den sonra yüzde 20’lik gelir vergisine girecek. Bu da yapılacak zam ile birlikte Nisan ayına tekabül ediyor.

Bunun üzerine Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e seslenerek, gelir vergisi yüzde 15’e sabitlensin dedi.

Genel Başkan Kuruoğlu’nun açıklamaları şu şekilde;

Karara göre, 2024 yılında, 110.000 TL'ye kadar geliri olan çalışanlardan % 15 gelir vergisi kesilecek. Bu durumda bir çok çalışan 3. aydan itibaren %20'lik  vergi dilimine girecektir. Yoksulluk sınırının bile, 46 bin TL'ye yükseldiği ülkemizde böyle bir oranı uygulamak akıl, izan ve vicdan dışıdır. Yıllardır, gerçek enflasyon karşısında, kaderine terk edilmiş, memur ve diğer çalışanlara bu oranı uggulamak, kaşıkla verip kepçeyle geri almaktır. Tüm çalışanlar %15 vergi diliminde sabitlenmelidir. Sn Mehmet Şimşek

 karar yeniden gözden geçirilmelidir. Aksi, sorumsuzluk ve vicdansızlıktır. Hür-Sen olarak reddediyor, tüm kamu çalışanları adına kınıyoruz.