Hızlı bir şekilde kilo kaybetmek isteyenler uzun sürede kilo kaybı yerine kısa sürede kilo kaybına yardımcı olacak önlemler almalıdır. Kaloriler üzerine odaklanmak uzun vadeli diyet planı için önemlidir. Hızlı kilo kaybı için işte dikkat edilmesi gereken birkaç kural:

Açlık

Birçok kişinin hızlı kilo kaybı planı neredeyse hiçbir şey yememektir. Aç durmak söz konusu olduğunda birçok tehlike ortaya çıkabilir. Ama açlık, güvenli bir biçimde yapılabilir hatta periyodik açlığı savunan sağlık uzmanları dahi vardır. Kaybedeceğiniz kilonun çoğunun su ağırlığı olacağını unutmayınız bu yüzden açlık kısa süreli olarak uygulanabilir. Sağlıklı bir biçimde aç kalınarak uygulanan rutinler bol miktarda vitamin ve sıvı alınarak yapılabilir. Bu hızlı kilo kaybına yardımcı olabilir, bunu başarmak zordur daha önce de belirttiğimiz üzere kaybedilen kilonun çoğu sudur.

Karbonhidrat kısıtlaması

Bu hızlı kilo kaybı planı yukarıda bahsettiğimiz plandan daha iyidir. Bunun sebebi, su kaybının yanında yağların da yakılmasına yardımcı olur. Bu diyette tüm karbonhidrat içeren gıdalardan uzak durulur. Sadece protein ve yağ tüketilir. Vücudunuzun yağı enerji kaynağı olarak kullanması ve böylelikle tüketilen yağla birlikte vücudunuzda bulunan yağları yakmaya başlaması 2-5 gün sürer. 5. ya da 6. günden sonra yeniden karbonhidrat almanız gerekir. Birkaç gün sonra yeniden karbonhidrat kısıtlaması yapılması tavsiye edilir. Çoğu insan bu diyetle hızlı kilo kaybı yaşadığını belirtmiştir. Güvenli ve etkili bir biçimde hızlı kilo kaybının yöntemlerini belirleyecek araştırmalar yapılmalıdır.

Besin takviyeleri alın

Evet doğru, hızlı kilo kaybı planınızın bir parçası olarak besin takviyeleri alın. En kısa zamanda kilo kaybı yardım gerektirir. Vücut kendi başına kısa zamanda kilo kaybını sağlayacak olan yağı yakamaz. Kullanabileceğiniz etkili besin takviyeleri bulunmaktadır. Bazı besin takviyeleri diğerlerinden daha az güvenilirdir. O yüzden, hızlı kilo kaybı planınız için size en uygun olanı bulmak önemlidir. Ayrıca, öncelikli olarak doğal ürünleri tercih edin.