Milli Eğitim Bakanlığının mevzuatta yaptığı değişiklik ile gündeme getirdiği öğretmenlikte kariyer basamağı uygulamasında soru işaretleri ortadan kalkıyor. Uzman öğretmenlikte tazminatın iki katı olmasına yönelik alınan işte o karar…

Öğretmenlikte kariyer basamakları uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik olarak iki farklı kısımdan oluşuyor. Öğretmenlerin uzman öğretmenlik sürecinde tazminatının yükseltilmesi ile ilgili talepleri sonunda yanıt buldu. Bu konu ile ilgili Türk Eğitim Sen’in daha önce ek ders ücretlerinin iki katına çıkması ile ilgili bir kampanya başlattığı biliniyor.

Eğitim camiasında gelen tepkilere karşılık Öğretmenler Odası Buluşmaları sırasında Bakan Tekin önemli açıklamalarda bulundu. Tekin: “Öğretmenlerin daha iyi şartta görev yapmaları için elimizden geleni yapıyoruz fakat bazı noktalar bizi aşar” dedi ve ekledi:

“Bu Maliye Bakanlığının vereceği bir karardır.”

“Bize Hakkımızı Verin!”

Milli Eğitime bağlı okullarda uzun yıllardır dirsek çürüten ve öğrenci yetiştiren 40 yıllık, 50 yıllık öğretmenler Bakan Tekin’in yapmış olduğu açıklamaya tepki gösterdi. Hatta sosyal medyada bu konuyla ilgili yapılan bir paylaşım dikkat çekti.

“40 yılını doldurmuş idealist bir eğitimci olarak hakkımı istiyorum. Uzmanlık ya da başöğretmenlik unvanlarına ne olduğuna hala anlamış değilim. ben zaten yıllarımı bu işe vermişim. Kadememe göre paramı istiyorum.”

Bir başka yorum ise “Ben de öğretmenlerin maaşlarının ve ek derslerinin iyileştirilmesini istiyorum. Öğretmenleri kategorize etmeden…”