Uzun süredir bekleniyordu sonunda açıklama geldi. MEB EKYS sınav sonuçları belli oldu. Gözler yerleştirme aşamasına çevrildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen eğitim kurumlarına yönetici atama sınavının sonuçları şaşırttı. Puanlardaki yükseklik dikkat çekti. Pek çok öğretmen sosyal medyadaki paylaşımları ile puanlarının geçtiğimiz yıla göre daha da arttığını ifade etti.

EKYS sınavı tamamlandıktan sonra öğretmenlerin bir çoğu sınavın oldukça zor olduğunu iddia etmişti. Fakat gelen sonuçlar tam tersi bir durumu ortaya koydu. Öğretmenlerin aldığı puanlarını paylaştığı platformdaki rakamlar geçtiğimiz yıla oranla daha yüksek bir seviye olduğunu ortaya çıkardı.

MEB EKYS Sınav Sonucu Öğrenme Ekranı

Yapılan paylaşıma göre EKYS sınavı sonrası elde edilen puanların %50'si 65 ve 70 aralığındaydı. Bu payın %20'si 60 ve 70 arasında, %30'u ise 70 ve 90 arasında olduğu fark edildi. EKYS sınav sonucu nasıl öğrenilebilir? ÖSYM 2024 EKYS sınav sonuçlarını resmi internet sitesi üzerinden ilan etti. sonuç.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapılarak incelenebilir.