Öğrenci ve velilerin gündeminde olan devamsızlık konusu Bakanlık tarafından yeniden ele alındı. Okul müdürlerinin artık devamsızlığa müdahale etme şansı ortadan kalkacak. İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı e-okul güncellemelerini sürdürüyor. Alınan devamsızlık kararı ise hem öğrencileri hem velileri şaşkınlığa uğratıyor. Özellikle 8. sınıf ve 12. sınıf öğrencileri devamsızlık affı beklerken hüsrana uğradı. Alınan karar doğrultusunda artık okul müdürleri öğrencilerin devamsızlığına müdahale edemeyecek.

Yeni Sistemde Ne Değişti?

Bu durum en çok 12. sınıfta olup üniversiteye hazırlanacak gençleri ilgilendiriyor. Aileler bu konuda çocuklarının yıprandığını ifade ederek YKS sınavına çalışmak için etüt merkezlerinde vakit geçirmesi gerekirken okula gitme zorunluluğu olması yüklerini arttırıyor, ifadelerini kullanıyor.

İlerleyen dönemde okul müdürlerine uygulanan kısıtlama kaldırılır mı? henüz bilinmiyor. Peki değişen ne oldu? Eski yönetmeliğe göre okul müdürleri öğrencilerin 2 ay öncesine kadar oluşan devamsızlığını silebiliyordu. Alınan kararla artık en fazla bir gün önceki devamsızlık silinebilecek.