2023-2024 eğitim öğretim yılı ikinci ara tatili için geri sayım başladı. Öğrencileri ve Öğretmenleri ilgilendiren ara tatili kararı, Ramazan Bayramı ile birleşme ihtimali ve seçim müjdesi haberimizde…

Yeni eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili tamamlandı. Sırada yaz tatili öncesi son bir ara tatil kaldı. 17 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek ara tatil Ramazan Bayramı ile birleşecek mi? Eğitim camiasının gündeminde olan bu soru merak ediliyor. Bu yıl ilk kez ikinci ara tatil ile Ramazan bayramı aynı döneme denk geliyor.Bu sayede öğretmenler ve öğrenciler fazladan tatil yapabilecek.

Seçim Sonrası Okullar Tatil mi?

Öte yandan seçim sürecinde vatandaşın oy kullanabilmesi için okullarda hazırlıklar başlayacak. 31 Mart yerel seçimlerinde tek tek okullara taşınacak sandıklarda oy verilecek. Belediye seçimleri tamamlandıktan sonra ertesi gün okullar olacak mı? sorusu sonunda yanıt buldu.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre 1 Nisan Pazartesi günü eğitim öğretime bir günlüğüne ara verilecek. 31 Mart Pazar günü yerel seçimlerden sonraki gün okulların yeniden eğitime hazırlanabilmesi ve temizlenebilmesi için bu karar alındı.