Uzun yıllardır tartışılan ücretli öğretmenlik konusu Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in kaldırılacağı sözleri ile yeniden gündeme getirildi. Peki ek kadro verilecek mi? İşte detaylar…

Ücretli öğretmenliğin kaldırılması konusu gündeme geldikten sonra yeni bir iddia ortaya atıldı. İddia edilene göre ücretli öğretmenlik uygulaması sona ererken hizmette 10 yılını dolduran ve eğitim fakültesi mezunu olanlar için ayrı bir kontenjan açılacak.

Bu kontenjan kendi içinde tüm ücretli öğretmenlerin KPSS puanı üstünlüğüne göre doldurulacak ve kadroya geçirilecek. Eğitim camiasında büyük ses getiren bu gelişme sonrası bu iddia gerçekleşir mi? konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Ücretli Öğretmenlik Kalkıyor mu?

Yetkililerden resmi bir açıklama yapılması bekleniyor. Ücretli öğretmenliğin kaldırılması konusunu kim ortaya çıkardı? Bakan Tekin geçtiğimiz günlerde Erzurum'a giderek öğrencileri ve Öğretmenleri ziyaret etti. Burada her kademeden öğrenciyi tek tek dinleyerek isteklerine yanıt verdi.

Erzurum'da gerçekleştirilen toplantı sırasında ise ücretli öğretmenliğin kaldırılmasına yönelik ilk sinyali verdi. “Bu sayede daha çok kadro açılacaktır” açıklamasını yapan Yusuf Tekin konuyla ilgili henüz başka bir paylaşımda bulunmadı.