80’li ve 90’lı yılların unutulmaz fincan takımı tekrar popüler oldu. Koleksiyonerler, antikacılar Anchor Hocking marka fincanların peşinde düştü. Özel fincan takımının değeri gram altını geçti. Herkesin evinde bulunan fincan takımını birçok kişi annesinin vitrininde aramaya başladı bile.

Neden Anchor Hocking

Anchor Hocking marka fincan takımlarının neden seneler sonra tekrar popüler olduğu merak ediliyor. Ancak bunun sebebi çok açık. Dekorasyonda vintage modası başlayalı çok oldu. Şık, dayanıklı ve kullanışlık Anchor Hocking fincan setleri vintage modasıyla birleşince tekrar en çok satılan fincan setlerinin başına geldi.

Anchor Hocking kim kurdu?

Amerika Birleşik Devletleri’nde 1905 yılında Isaac J. Collins tarafından kurulmuştur. Ünlü cam eşya üreticisi firma son dönemde modern cam ürünleri üretmeye devam ederken piyasa ünlü markanın en çok aranan ürünü ise hala Anchor Hocking fincan takımı.  Dolandırıcıların da dikkatini çeken bu fincan takımına benzeyen ancak orijinal olmayan takımlar piyasada satılıyor. Bu duruma da dikkat etmek gerekiyor.