5 Kuruş, 10 Kuruş, 25 Kuruş, 50 Kuruş… Mevcut piyasa koşullarında bu bozuk paraların neredeyse hiçbir kullanım alanı kalmadı. Ne dilenciye verilir, ne tuvalete girilir. Kumbara bozuk para ile dolup taşsa 2.5 kg yoğurt alır mı o bile belli değil.

Vatandaş bu konuya çözümü bozuk paralardaki bakır ve demiri satmakta buldu. Çünkü bozuk madeni paraların hurda değeri gerçek değerini aştı. Hurdacılar madeni para toplar, vatandaş da hurdaya vermek için madeni para biriktirir hale geldi.

Fatih Altaylı kervana katıldı

Habertürk’ten ayrıldıktan sonra sert dili ve sivri muhalefetiyle sık sık gündeme gelen Fatih Altaylı da elindeki bozuk paraları hurdacıya satmak için biriktirenler kervanına katıldığını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.

Yeni madeni para basılacak mı?

Durum böyle olunca gözler darphaneye çevrildi. Darphane bu yıl, cumhuriyetimizin 100.yılı anısına 5 TL’lik bir bozuk para basmıştı. Ancak beklenti sembolik bir basımdan daha fazlası. 5 TL, 10 TL hatta 20 TL madeni para basılabilecek duruma gelindi. Ancak yine darphanenin yeni bir bozuk parayı kalıcı olarak basıp basmayacağı bilinmiyor.