Herkesin peşinde düştüğü sarı fincan takımlarında fiyatlar giderek artıyor. Antikacılar sosyal medya hesaplarından bu tarz fincan takımlarını sınır olmaksızın alacaklarını ifade ederken, diğer taraftan dolandırıcılar ürünün benzerini yapıp antika fiyatından satmak istiyor.

1980 ve 1990’lı yıllarda hemen hemen herkesin evinde bulunan sarı fincan takımları yok satıyor. Alıcılar genellikle ürünün orijinal üreticisi Anchor Hocking imzasının olup olmadığını kontrol ediyor. Farklı markalar tarafından muadilleri üretilen sarı fincan takımlarının bu kadar tercih edilmesinin altında yatan en önemli sebebin dayanıklılığı olduğu belirtiliyor.

1-     Dayanıklı

2-     Antika

3-     Kullanışlı

4-     Estetik

Bu 4 madde bu fincanları kusursuz kılıyor. Talep çoğalınca da fiyatlar artıyor.

Gerek ikinci el sitelerinde gerek büyük sitelerde 1.950 TL’den başlayan fiyatlar ile satılıyor. Gram altını geçen fincan fiyatlarına antikacılar ise daha yüksek fiyat veriyor.

Bir dönem hemen hemen herkesin evinde olan aile yadigârı fincanlar yıllarca hizmetlerinin ardından sahiplerine ekstra bir gelir olarak dönüyor.

Anchor Hocking, 1905 yılında Ohio, ABD’de kuruluyor. Cam eşya üreticisi şirket o günden bu yana halen satışlarına ve üretimlerine devam ediyor. Fakat onlar da artık eski dönem ürünler yerine modern ürünleri üretmeyi tercih ediyor.