Konuyla ilgili en çok merak edilen konu evlilik kredisinin ne zaman verileceği. Yaz döneminin geride kalmasıyla birlikte geçtiğimiz yaz evlenen gençler için bu kredi fırsatı sağlanmamış oldu. Kamuoyunda hükümetin bu vaadi yerel seçimlerden önce de kullanacağı düşüncesi hakim.

Evlilik kredisi %40 eridi

2 yıl geri ödemesiz 0 faiz 150 bin TL şeklinde duyurulan evlilik kredisinin ne zaman verileceği tartışmaları bir yana, vaad edilen tutarın dolar karşısında erimesi dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Nisan 2023 tarihinde katıldığı TRT canlı yayınında gençlere evlilik kredisi verileceği müjdesini vermişti. 2 yıl geri ödemesiz 0 faiz olarak açıklanan 150 bin TL tutarındaki kredi 7 bin 730 dolar değerindeydi.

Evlilik kredisi, aradan 5 ay geçmesine rağmen henüz resmileşmiş değil. Ancak kredi bugün bile verilmeye başlansa gençlerin eline geçecek tutar yaklaşık 5 bin 500 dolar. Yani gençlere müjde olarak verilen evlilik kredisi açıklandığı günden bugüne nerdeyse %40 erimiş oldu. Evlenecek çiftlerin beyaz eşya gibi en büyük masraflarından bazılarının döviz artışıyla birlikte fiyatlarının zamlanmasına rağmen verilecek kredi neredeyse %40 eridi.  

Evlilik kredisinin uygulanmaya başlayacağı tarihe kadar ne kadar eriyeceği ise merak konusu?