Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabinesiyle yapacağı toplantı günlerdir bekleniyordu. Alınacak kararlar özellikle emeklilerin gündemindeydi. Merakla beklenen toplantı bu akşam saatlerinde bitti. Normalden uzun süren toplantının ardından Cumhurbaşkanı alınan kararları basınla paylaştı. Emeklilere verilecek ödemeden ABD tarafından düşürülen SİHA’ya kadar birçok konuya değindi.

Emekliye 5 bin TL, çalışana yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan kabine toplantısı sonrası açıklamasında emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL vereceklerini açıkladı. Çalışan emekli her zamanki gibi atlandı. Çalışan emekliye 5 bin TL ödeme yapılmayacak.

Kira, konut fiyatları takipte

Cumhurbaşkanı’nın konuşmasının bir bölümünde kira ve konut fiyatlarındaki artışa değindi. Erdoğan, ‘’konut ve kira sektöründe piyasanın dengesini bozan fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar getiriyoruz’’ dedi.

ABD’nin düşürdüğü SİHA

Türkiye terörle mücadelede uzun yıllardır insansız hava araçları (İHA) ve silahlı insansız hava araçları (SİHA) kullanımı sürdürüyor. Bu hafta kuzey Suriye’de yapılan operasyonda ABD unsurlarının tehdit algılaması sonucu Türk SİHA’sının düşürülmesi gündeme bomba gibi düşmüştü. Erdoğan konuyla ilgili ‘’bu olay milli hafızımıza kaydedilmiştir ve vakti saati geldiğinde gereği muhakkak yapılacaktır’’ ifadesinde bulundu.