Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre küçük esnaf 5 yıl erken yani 1.800 gün önce emekli olabilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2024 yılında emekli ve emekli adaylarının sorunlarının çözülmesinin talimatını verirken, ilk müjde Bağ-Kur’lu küçük esnafa geldi.kdv-sanal-kart

Yapılacak düzenleme ile birlikte, berber, kasap, ayakkabıcı, kıraathane, tamirci, kuaförlük gibi işyeri sahipleri, 9 bin prim günü yerine 7200 gün prim ödeyecek. Böylece bu gruptaki esnaf 5 yıl erken emekli olacak.

Düzenlemenin yasalaşması ile birlikte küçük esnaf EYT kapsamına alınacak, 7200 günü tamamlayan kadınlar 58 yaşında erkekler ise 60 yaşında emekli olma fırsatına erişecek.

Düzenleme Meclis’e Geldiesnaf

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu gruptaki vatandaşların emeklilik primlerine ilişkin yaptığı açıklama sonrası gözler Meclis’e çevrildi. Emekli ve emekli adaylarının gönlünü kazanmak isteyen Ak Parti, Bağ- Kur prim gün sayısını 9000 günden 7200’e indirecek. Aynı zamanda Bağ-Kur ile SSK prim eşitlemesinden küçük esnaf yararlanacak.

EYT kapsamına alınacak olan küçük esnaf eğer 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi olduysa Bağ-Kur’dan erken emekliliğe erişebilecek.