Dilencilerin bile bozuk paraya yüz çevirdiği dönemde kağıt paraların küçükleri bile tercih edilmiyor. Adeta yok olan paranın değeri yüzünden bozuk paranın hurda değeri de gerçek değerinin 2 katı oldu.

Bozuk Paranın Değeri Gerçek Değerinin 2 Katı oldu

Bir hurdacının sosyal medyada 3 bin 500 TL’lik bozuk parayı 7 bin TL’ye sattıklarını iddia etmesi sonrası bozuk para sahipleri bozuk paraların hurda değerini araştırmaya başladı. Bundan 3 ay önce de Gazeteci Adem Karaçoban sosyal medya hesabından bu olaya benzer bir olayı paylaşmış ve hurdacının kendisini arayarak 2 bin 500 TL’lik bozuk paranın 4 Bin TL’ye satıldığını iddia etmişti.

Günümüzde Türk Lirası’nın adeta düşmüş olduğu durumu gözler önüne seren bu durum karşısında Merkez Bankası’nın bozuk paraların daha yüksek meblağlarda basılması için düğmeye bastığı öğrenildi.

Hurdacının topladığı 3 bin 500 TL’lik bozuk paraların 7 Bin TL etmesi üzerine bozuk para biriktirenlerde hurdacıların kapılarını çaldığı öğrenildi.

5 TL Basılan Madeni Paralarda 10 TL ve 20 TL’de mi Olacak?

Türkiye Cumhuriyeti 100. Yılında 5 TL bastı. Birçok vatandaş bunun üzerine artık bozuk paraların değeri kalmayan ülkede 10 ve 20 TL’lik bozuk para basılacağını düşünüyor. Ekonomistlerin ortak görüşü olarak ortaya çıkan fikrin yakın bir zaman da madeni paralara 10 TL ve 20 TL ekleneceği yönünde. Aynı düşünceye sahip ekonomistlerin, değersiz hale gelen hurda değerinin kendi değerinin 2 katına yaklaşan bozuk paraların da tedavülden kalkması gerektiği oldu.