Cumhurbaşkanı kararıyla 30 Haziran 2023 tarihli olan borç yapılandırma süreci resmi tatil olması sebebiyle 3 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıldı. Vergi affı borç yapılandırma niteliğindeki süreç için yarın 3 Temmuz son gün.  KDV, MTV, ÖTV, idari para cezaları, KYK borçları, hazine alacaklarını kapsayan vergi borçlarını yapılandırmak için son bir fırsat sunulmuş olacak.  Yapılandırmada ödemesini peşin yapmak isteyenlerden faiz silinirken taksit yapmak isteyen kişilere 48 ay vade yapılıyor. İşte konuyla ilgili merak edilenler…

Borç Yapılandırmasında Kaç Ay Vade Yapılıyor?

Vergi affı ve borç yapılandırması kapsamında 2 bin TL’nin altındaki borçlar silinmiş 2 bin TL’nin üzerindeki borçlara ise 12-24-36 ve 48 ay vade imkanı tanınmıştı. Bu süre. artık 3 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla sın bulacak ve ilk taksitler 31 Temmuz’da ödenecek. Trafik cezaları, vergi, prim vb. devlet ile ilgili olan her borç yapılandırılabiliyor ve uzun yıllar taksitlendirilebiliyor.

Borç Yapılandırma Başvuru Tarihi 2023

Borç yapılandırma ve vergi borcu affında iki kez başvuru tarihi süreci uzatıldı. 31 Mayıs 2023 tarihine kadar başvuru yapılabilecekken bu süreç önce 30 Haziran’a ardından bayram sebebiyle 3 Temmuz’a ertelendi. Bunu duyan, işlem yapmayı unutan vatandaşa ise gün doğdu. Sizde KYK borcu, vergi borcu ve cezalardan kurtulmak istiyorsanız en geç yarın e-devlet üzerinden ya da www.gib.gov.tr / ivd.gib.gov.tr üzerinden vergi borcu yapılandırma başvurusu yapabilirsiniz.