Doların hızlı yükselişi, kısa zamanlı krizlerin ardından Türk Lirası hızlı bir şekilde değer kaybetti. Hatta bunun basit bir göstergesi de 500’lük banknot dedikoduları oldu.

500’lük Banknotta Kimin Fotoğrafı Olmalı?

500’lük banknot basılacak dedikodusunun ardından sosyal medyada anketler yapılmaya başlandı. 500’Lük banknotun arka yüzünde Aziz Sancar’dan, Fatih Sultan Mehmet’, İlber Ortaylı’dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kadar birçok kişi anketlerde boy gösteriyor. Tabi ki Mustafa Kemal Atatürk’ün konulması gerektiğini dile getiren kesim bir hayli fazla olsada oylamalarda bu isimler de çokça oy alabiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aldığımız kulis bilgisine göre 500’lük banknot basımını aklından bile geçirmiyor. Çünkü bu banknot basımının Türk lirasının değer kaybettiğini açıkça gösterecek bir gösterge olarak kabul edileceğini düşünüyor. Nitekim öyle. 500’lük banknot basıldığı takdirde Türk lirasının değerinin düştüğü apaçık ortada olacak.

Kimin fotoğraf olacak konusuna geldiğimizde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının olması yönünde haberler gündemi ve anketi taşıyor gibi. Ancak ortada henüz net bir şey yok.

500’lük Banknot Basılmayacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 500 liralık banknotların basılacağı iddialarını yalanladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Güven Pado’nun iddiaları yalanlayan açıklaması da gazetelerde yer aldı. Ahmet Güven Pado, “Bu tür haberler gerçeği yansıtmamaktadır ve polemik için söylenmiştir” dedi.