Şanlıurfa’da birbirine çok yakın mesafede olan Karahantepe ve Göbeklitepe 12 bin yıl öncesine tarihlendiriliyor. Yakın bir zamanda bulunan eşsiz heykeller ise Dünya ve Türkiye’nin gündemindeyken akılalmaz bir olay yaşandı. Göbeklitepe’de renk pigmentleri olan gerçek domuz boyutlu bir heykel ile Karahantepe’de 2,3 metre yüksekliğinde, büyük bir penise sahip insan heykeli bulundu.

Kaburga, omurga ve omuz kemikleri belirgin olan heykelin ölü bir insanı tasvir ettiği düşünülüyor. Heykeldeki tasvir aynı zamanda iki eliyle erekte haldeki penisini tutuyor. Oldukça gerçekçi yapılan insan heykeli oturur vaziyette betimlenmiş.

Ancak heykeller bulunduktan bu yana medya ve Kültür ve Turizm Bakanlığı heykeli sansürleyerek yayınlıyor. Kurumlar ve bakanlık heykelin yalnızca üst kısmını paylaşarak penis kısmına yer vermiyor.

Özellikle ana akım haber kanalları, yerinde çekmiş oldukları videolarda dahi, heykelin alt bölgesini göstermiyor.

Bir haber kanalında daha yayınlanan görüntülerde heykelin bel altı görülüyor fakat penis heykelde yer almıyor. Akıllara gelen soru ise penis medyada yayınlanabilmek için yerinden mi çıkarıldı? 10 – 12 bin yıl önce bulunan heykellerin penisinin olması utanılacak bir şey mi? Ya da yok gibi mi davranacağız?

Editör: Tugay AKSOY