Bu yıl 1 Ocak 2024 tarihi Pazartesi gününe denk geliyor. Bilindiği üzere her yılbaşı ülkemizde resmi tatil uygulanıyor. Bu yıl yılın ilk gününün pazartesi gününe denk gelmesi sebebiyle, öğrenci, öğretmen ve tüm kamu çalışanları Cuma’dan Salı sabahına dek 3 günlük tatil imkanına kavuşacak. Diğer müjdeyi ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü verdi. Öğrenci ve öğretmenlerin tatilleri hava  muhalefetine göre 5 güne çıkacak.

31 Aralık 2023 tarihinde kar yağışının ülkemizin büyük bir bölümünde etkili olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15 günlük hava tahminlerini güncellemesi sonrası öğrenci ve öğretmenlere 5 günlük tatil imkânı doğdu.

BÜTÜN TATİLLER BİRLEŞİYORkar-tatili-gelecek-mi

Yapılan hava durumu tahminine göre 2 ve 3 Ocak 2024 tarihlerinde İstanbul’da kar yağışı bekleniyor. Tahminlerin tutması durumunda hafta sonu, yılbaşı tatili ve olası kar yağışı tatili birleşerek 5 günlük bir tatil müjdesi verilmiş olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yapmış olduğu açıklamada, sistemlerin doğru tahmin verebilmeleri için birkaç güne daha ihtiyaçları olduğunu belirti. Hafta sonuna doğru kar kütlesinin yoğunluğu hesaplanarak paylaşılacak.

Editör: Tugay AKSOY