Bir velinin sosyal medyada paylaşmış olduğu video sonrası alevlenen kış saati tartışmalarında her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Çocuğunu okula bıraktığı anları kameraya alan veli çocukların psikolojisi bozuldu diyerek isyan etmişti.

Ülkemiz 1976 yılından 2016 yılına dek kış ve yaz saatini aynı anda uygulamış, belirli dönemlerde saatler ileri ve geriye alınmıştı. Sonrasında Bakanlar Kurulu kararı ile enerji tasarrufu ve güneş ışığından daha fazla faydalanmak adına kış saati uygulaması terkedilmiş kalıcı yaz saati uygulamasına geçilmişti.

2016’da alınan karar Danıştay tarafından bozulmuş kalıcı yaz saati uygulaması ancak 2017 yılında hayata geçmişti. O günden bu yana uygulamaya tepkiler bitmiyor.

Çalışanlar ve Veliler İsyandamelatonin-hurriyetci-egitim-sen

Batı illerinde sabah saatlerinde işe ya da çocuklarını okula bırakmak için çıkan veliler, havanın karanlık olması sebebiyle birçok problem yaşadıklarını dile getirerek bir an önce kış saati uygulamasına geçilmesini istiyor.

Sosyal medyadaki tepkiler ve talepler sonrası, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaz saati uygulamasının yıl boyunca uygulanmasının daha faydalı olacağını belirterek, kış saatine geçilmeyeceğini söyledi.

Ancak bu velileri ve çalışanları talep etmedi. Bu kez sendikalar sahaya indi.

Denizli’de Hürriyetçi Eğitim Sen üyeleri öğrencilerin karanlık havada okula gitmelerini protesto etmek amacıyla, saat 07.00’de eylem yaptı.

Öğretmenler protesto sırasında pankartlara büyüme hormonu anlamına gelen ‘melatonin’ yazılı pankart açtı.

Editör: Tugay AKSOY