Adana’nın Kozan ilçesinde 51 yaşındaki öğretmen Cumali Aslanhan, bir kuyumcu dükkanının soyma girişiminde bulunan şüpheli sanılarak durduruldu. Kimlik ibraz etmeyen Aslanhan, polis aracında darp edildiğini belirterek şikayetçi oldu.

Darp sonrası yüzünde ve başında morluklar oluşan öğretmen, eski öğrencilerinin kendisine şaka yaptığını düşündüğünü bu yüzden kimlik göstermediğini ifade etti.

Kozan’ın Şevkiye Mahallesi’nde bir kuyumcu dükkanında 18 Aralık saat 16.00’da yüzünü sargı beziyle gizleyen şüpheli kuyumcudan bilezikleri çuvala doldurmasını istedi. Kuyumcu tezgahın altından çıkardığı silahla havaya iki el ateş etti. Paniğe kapılan soyguncu iş yerinden koşarak uzaklaştı.

Üzerindeki montu ve bomba düzeneği olduğunu iddia ettiği Bahadır sokakta atan şüphelinin yakalanması için polis ekipleri çalışma başlattı. Bölgeye sevk edilen bomba imha ekipleri düzeneceği fünye ile patlattı.

Olayın üzerinden birkaç saat geçtikten sonra görsel sanatlar öğretmeni Cumali Aslanhan’ı hırsız sanan bir ihbarcı, polise telefonla bilgi verdi. Öğretmenin yanın gelen polis ekipleri kimliğini sordu, kimliğini ibraz etmeyen Aslanhan ile polis arasında tartışma çıktı. Ekipler, öğretmeni araca bindirerek, polis merkezine götürdü.

Suç unsuru olmayınca serbest bırakılan öğretmen, polislerin kendisini ekip otosunda darp ettiğini öne sürdü. Başına darbe aldığını belirten Aslanhan Kozan Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. İleri tetkik ve tedavi için Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Polisler hakkında suç duyurusunda bulunan Aslanhan, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Eski öğrencilerinin kendisine şaka yaptığını sandığını ve bu nedenle kimlik göstermediğini ileri süren Aslanhan ise, “Öğretmenim diye söyledim. Buna rağmen beni karga tulumba polis aracının içerisine attılar. Yumruklarla tekmelerle darbettiler. ‘Öğretmensin ha’ diyerek vurdular. Özellikle 2 polis memurundan şikayetçiyim” dedi.

Editör: Tugay AKSOY