Milli Eğitim Bakanlığı 8.sınıf olup LGS'ye girecek olan öğrenciler ile 12.sınıf olup YKS'ye girecek olan öğrencilere devamsızlık toleransı tanıyacak mı? detaylar belli oldu.

Sınavları hazırlanmak isteyen öğrenciler derslere daha iyi adapte olabilmek ve eğitim kalitesini artırabilmek için aileleri tarafından etüt merkezlerine veya dershanelere gönderilebiliyor. Böyle bir durumda çocukların üniversite sınavına hazırlanırken etüt merkezleri ile beraber okullarına aynı anda sağlıklı şekilde yürütmekte zorluk çekebiliyor.

Öğrenciler Sınava Hazırlanmakta Zorlanıyor!

Veliler bu durumdan şikayetçi. 12. sınıf olup devamsızlık problemi nedeniyle sınıfta kalma riski bulunan öğrenciler hem okulu hem etüt eğitimini aynı anda götürmekte problem yaşıyor. Pek çok kişinin talebi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan devamsızlık hakkı ile ilgili kararın kaldırılması yönünde oldu.

Devamsızlık Affı Geri Gelecek mi?

Bakan Tekin her ne kadar devamsızlığa af yok dese de iddia edilene göre 8. ve 12 sınıflar için sınav stresini azaltabilmek adına devamsızlıklarda oluşacak mağduriyetlerin yakın zamanda giderilmesi bekleniyor. Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bakanlık tarafından ne söyleneceği yakından takip ediliyor.