Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda yeni eğitim öğretim yılı itibari ile yeni müfredata geçiş yapılacak. Öncesinde Bakanlıktan tüm okullarda uygulanabilmesi için yeni bir faaliyet müjdesi geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanabilmeleri için Okulumda Sağlıklı Besleniyorum adlı etkinliği başlattı. Geçtiğimiz hafta başında başlayan bu etkinlik kapsamında okullarda bir gün çorba başka bir gün meyve günü olarak ilan edildi. Uygulamanın ilk denemesi Ankara Canan Özbağı İlkokulu'nda görüldü.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde öğrencilerin etkinlik kapsamında mercimek çorbası ve mandalina hizmetinden faydalandığı görüldü.

Uygulamanın Amacı Neydi?

Okulumda Sağlıklı Besleniyorum projesi ile öğrencilerin alışkanlıklarını daha çok faydalı gıdalara yöneltmek ve çocukları geleneksel taraflarla buluşturmak olduğu ve ifade edildi.

Çorba günü etkinliğinde ambalajlı gıdalar yerine daha çok Türk mutfağında öne çıkan sağlıklı ve geleneksel gıdaların tüketilmesi amaç edinildi. Bu kapsamda Mart ayı itibariyle 81 ilde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda haftanın bir günü çorba ve meyve günü düzenlenmesine karar verildi.