Milli Eğitim Bakanlığı yeni mevzuat kapsamında önümüzdeki yıl itibariyle tüm özel okullarda geçerli olacak yeni bir uygulamaya adım atmaya hazırlanıyor.

Bakanlık tarafından paylaşılan resmi yazıya göre artık özel öğretim kurumlarında derslerde bakanlık onaylı ücretsiz ders kitapları okutulması zorunlu olacak. Konuyla ilgili denetimler sıkı şekilde gerçekleştirilecek. Özel okul ve kurumlarda 16 Şubat itibarıyla değiştirilen yönetmelik kapsamında ücretsiz ders kitabı uygulaması resmen başlıyor.

Ders Kitabı Neden Zorunlu Oldu?

Bakanlık tarafından onaylanmış ders kitaplarının okutulması hedefleniyor. Bakanlığın denetiminden geçmemiş kitapların aracı yoluyla öğrencilere satılması yanlış ya da uygun olmayan öğrenmelere yol açmasını önlemek için böyle bir yenilik başlatıldı. Peki bu yeni uygulama öğrenciler için ne ifade ediyor?

Öğrenciler için Değişen Ne Olacak?

Bakanlık tarafından hazırlanmış eğitim materyallerinin kullanılması özellikle ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS sınavı başta olmak üzere ortak sınavlarda öğrencilerin daha yüksek başarı kazanmalarını sağlayacak. Bu sınavlarda sorulacak tüm sorular Bakanlık tarafından hazırlanmış ders kitaplarında kaynak olarak yer alacak. Ayrıca ekonomik yönden zor durumda olan velilerin ders kitabı satın almasına gerek kalmayacak.