OpenAl tarafından geliştirilen ChapGPT’ye yatırım yapan Bill Gates 18 ay gibi bir sürede öğretmenlerle aynı yeteneklere sahip olacak bir yapay zekanın okuma-yazma öğretebileceği yönünde iddialarda bulundu.

Yapay Zeka Okuma-Yazma Öğretecek!

Amerikalı bir iş insanı olan Bill Gates yapay zekalı öğretmen robotların 18 ay gibi bir sürede öğretmenlerle aynı yeteneklere sahip olacağını söyledi. Bu sayede öğretmenlerin yerini alabilecek yapay zekaların okuma-yazma öğretecek seviyesine ulaşmasına az kaldığını vurguladı. Microsoft’un da kurucusu olan Gates şu an için en gözde olan ChatGPT’ye de 10 milyar dolar yatırım yaptı. 67 yaşına ulaşan ünlü iş adamı yoksul ülkeler için bunun büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

İnsan Zekası İle Rekabet Ediyor.

Google ile ChapGPT’nin ortak çalışması ile geliştirilen yapay zekalı sohbet odasının son zamanlarda çok hızlı geliştiği ortada. Bard adlı yapay zeka sohbet odasının artık insan düzeyinde ki zekayla rekabet ettiği düşünülüyor. Bu haberler sonrasında yapay zekanın hayatımızda ne denli önemli bir yer kaplayacağı da heyecan konusu oldu.

ChatGPT’yi Kim Kurdu?

ChatGPT yapay zeka programı OpenAl tarafından geliştiriliyor. OpenAl ise bir yapay zeka araştırma şirketi olarak anılır. OpenAl 2015 kuruldu. Kurucuları Elon Musk ve Sam Altman olarak biliniyor. Bu şirketin amacı insanlığa yarar sağlayacak araştırmaların yürütülmesi ve gerçekleştirmesidir.