Bu yıl dördüncüsü düzenlenen YETEV Eğitim Teknolojileri Zirvesi (YETZ) büyük ilgi gördü. Yenidoğu Okulları Çekmeköy tesisleri zirvenin bu yılki adresi oldu. Yaşanan dijital çağa uyum sağlayan ve teknolojik gelişmelerden yararlanan gençlerin yetiştirilmesi amaçlanıyor. Bu amaçla yapılan zirveye YETEV Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan YETEV Okulları Genel Müdürü Hayatı Oktay’ın yanı sıra Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç katıldı.

Teknoloji ve dijital gelişmeler alanında çok sayıda uzmanında katıldığı bu zirve ile gençlerin ufuklarının genişlemesi amaçlanıyor. Binlerce yıllık geçmişi olan Türkiye’de yaşayan öğrencilerin geçmişle bağlarını koparmadan geleceğe daha emin adımlarla ilerleyebilmeleri zirvenin temel amaçları arasında yer alıyordu.

Eğitim Dünyasında Yaşanan Gelişmelerin Çocukların Pedogojik Gelişmeleriyle Uyumu Önemli

YETEV Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan “Yaşanan teknolojik gelişmeler çocuğun pedogojik gelişmeleri ile uyumlu olmalıdır” konusunun altını çizdi. Erdoğan teknolojinin çocukları hareketsiz bir yaşama teşvik etmesi halinde bunun önüne geçilmesi gerektiği konusu üzerinde durdu. Çocuklar teknolojiyi izleyerek değil uygulamalı olarak öğrenmelidir şeklinde görüşün eğitim sisteminde ana tema olması gerektiği üzerinde durdu.

Yapay zekanın hayatın pek çok alanında yaygın kullanılmaya başlanması zirvede konuşma yapan uzmanların ortaklaştıkları konu olarak dikkat çekti. Yapay zeka her ne kadar insanların yapabileceği pek çok işi yapıyor olsa da yapay zekayı da yönlendirecek insanlara ihtiyaç olduğu göz ardı edilmemelidir. Günümüz eğitiminin temel amacı bu insanları yetiştirmek olmalıdır zirvede konuşma yapan uzmanların ortak görüşü olarak dikkat çekti.