Üniversite öğrencilerinin heyecanla beklediği bir defaya mahsus telefon, bilgisayar, tablet gibi cihazları vergisiz alma ve bir yıl ücretsiz internet kullanmayla ilgili kararın alındığını Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Cumhurbaşkanı tarafından detayları açıklanan karar Resmi Gazetede yayınlandı. Buna göre öğrenciler bu fırsattan 1 Kasım itibarıyla yararlanmaya başlayabilecekler.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 26 yaşını geçmemiş ve örgün bir üniversitede eğitim gören gençler bu destekten yararlanabilecekler. Kısaca teknolojik cihaz desteği olarak tanımlanan karara göre açık öğretimde okuyan öğrenciler kapsam dışında bulunuyor. Her üniversite öğrencisinin bir kez kullanma hakkı bulunuyor. Öğrenciler teknolojik destek ile cihazı almanın ardından bir yıl süreyle de ücretsiz internet kullanabilecekler. Kötüye kullanımın önlenmesi amacıyla cihazı sadece alan gencin kullanmasına izin veriliyor.

Gençlere Teknolojik Destek Paketi Detayları Açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gençlerin teknolojik cihazlara daha ekonomik bütçe ile erişimlerini mümkün kılan bu karar aylar öncesinde müjde olarak duyurulmuştu. Detayları ise geçtiğimiz günlerde kesinleşti. Buna göre gençler toplam tutarı 9,500 TL’yi geçmeyen telefon ve bilgisayarı destek kapsamında alabilecekler. Son satış fiyatı 9.500 TL olan teknolojik cihazların internet üzerinden kesilen faturalar üzerinden gençlere destek sağlanacak.

İkinci el cihazlar kanun kapsamı dışında kalırken internet desteğini de gençler kendi adlarına olan hatlarıyla kullanabilecekler. Gençlerin alacakları teknolojik cihazları da en az iki yıl boyunca kullanmaları gerekiyor. İnternet desteği sadece bir hatla ve bir yıl süre ile sınırlı olacak. Gençler bu fırsattan 1 Kasım itibarıyla yararlanmaya başlayabilecekler.