MEB’de yapılan büyük değişikler tüm halk tarafından ilgiyle takip ediliyor. Sürekli değişikliklerin olduğu bu dönem de yapılan değişiklikler oldukça dikkat çekiyor. Yapılan en büyük değişikler arasında Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş olması olarak konuşuluyor.  Bunun yanına den çok konuşulan değişiklik haberi de Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız ise Millî Eğitim Bakanlığına (MEB) Daire Başkanı olarak atanması olarak konuşuluyor.

İlgi çekici değişim haberleri ülkemizde oldukça konuşuluyor. Mersin İl Müdürü görevini 2018-2021 yılları arasında Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmış olan Fazilet Durmuş, Adem Koca’nın yerine atanarak görevine başladı. Ayrıca Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız MEB’de Daire Başkanı olarak yeni görevine atanırken, onun yerine Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Cebeci atanarak görevine başladı.

Yeni Müdürler Kim?

Fazilet Durmuş 1976 yılında Ordu´da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Ordu´da tamamlamıştır. Daha sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği Bölümü´nde derece yaparak fakülte birincisi oldu. 2012 yılında Okan Üniversitesi İşletme Fakültesinde Eğitim Yönetimi ve Uzmanlığı alanında Yüksek Lisans yaptı ve yine bölüm birincisi olarak mezun olarak kariyerine başladı.

Ercan Yıldız 1974 yılında doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi İskenderun´da okudu.1992 yılında yerleştiği Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik anabilim dalından mezun oldu.