Yapay zeka programları metin ve resimleri oluşturabilen, bunun dışında istediğimiz konularda makaleler bile yazabilen bir program olarak hayatımızda büyük yer tutmaya başladı. Yapay zeka hakkında endişeler de bu gelişmelerle birlikte dile getirilmeye başlandı. ChatGPT ve tüm yapay zeka programları ile ilgili inceleme başlatıldı.

İngiltere’den Yapay Zekaya Dava!

CMA bir diğer adıyla rekabet ve piyasa kurumu yapay zeka programları hakkında araştırma başlattı. Kurumun CEO’su Sarah Cardell ”İnsanlar yanlış ve yanıltıcı bilgi gibi sorunlardan devam ederken, bu dönüştürücü teknolojinin potansiyel faydalarının İngiltere’de ki işletmeler ve tüketiciler tarafından kolayca erişebilir olması çok önemlidir” dedi. Artık ülkelerin bu gelişmeleri engellemeden doğru bilgiyi bulmanın zor olmaması için önleyici adımlar geliştirmesi gerektiğini söylediler. Birleşik Krallık, yapay zekayı denetleme sorumluluğunu insan hakları, sağlık, güvenlik düzenlemeleri arasında paylaşmayı planlıyor.

Dava Sonuçlarını Geliştiren Yapay Zeka Geliştirildi

Dava konusunda robot yargıç olarak adlandırılan yapay zeka programlarında yüzde 79 oranında başarı sağlandığı dile getirildi. Davaların sonucunu da büyük oranda tahmin edebiliyor. Buna rağmen avukatların yerini almayacağını dile getiren görüşler de hakim. Hatta dava için geliştirilen yapay zeka robotları için araştırma yapan Dr. Nikoalaos Aletras “her ne kadar heyecan verici olsa da yakın zamanda yapay zekanın hakim ve avukatların yerini alacağın düşünmüyoruz” dedi.