“Türkiye’de kaç Suriyeli öğrenci var?” sorusuna yanıt arayan herkes geçen akşamki programda Yusuf Tekin’i dinledi. İşte Türkiye’de Suriyeli öğrenci sayısı!

790 Bin Suriyeli Öğrenci Var

Ülkemizde yaşanan göçmen sorunları ile ilgili ciddi bir sorunda okullardaki göçmen öğrenci sayısı. Bu durum öğretmenlerin ve okullara çocuğunu gönderen ailelerin, çok merak ettiği bir konu. Yabancı uyruklu ülkemizde kaç çocuk okuyor. Çünkü bu hepimizin geleceğini şekillendirecek bir olay

CNN TURK canlı yayınına katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ülkemizde 977 bin yabancı uyruklu öğrenci olduğunu açıkladı. “Bunların 790 bini Suriyeli öğrencilerden oluşuyor “dedi. Sayın Bakan haberlerde dolaşan yanlış bilgilerin olduğunu bu açıklamaya itibar etmemizi söyledi.

Yabancı Öğrenci Okulu Var

Gündeme bomba gibi düşen bir diğer açıklama ise bazı okulların tamamının yabancı uyruklu öğrencilere tahsil edilmiş olduğu idi. Milletlerarası okul statüsü ile belirlenen bu okullarda da 23 bin Suriyeli okuyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bu okulların tamamen Suriyeli öğrencilere özel olduğunu da belirtti.